Eikka

Eikka syyskuussa 2015                                                                              

TK1 YELLOWMELLOW ÅSTERIX
Lempinimet:
eikkis, eikkis peikkis, einari, ernesti, ege, egetsu, eikkeliini, eikkuli, eikku
Rotu:
keskikokoinen villakoira
Väri:
aprikoosi
Syntynyt:
20.4.2008
Kasvattaja:
Kennel Yellowmellow /Kaarina Kiskonen ja Tiina Lehtinen
Sukupuoli:
Uros
Paino:
10 kg
Säkä:
40 cm (kotimittaus)
Terveys:
Eikalla on todettu atopia, on yliherkkä sisäpölyille (pölypunkit, varastopölypunkit, pölyt). Siedätyshoito aloitettu loppuvuodesta 2009 sisäpölyille.
Alkuvuodesta 2014 todettu krooninen haimatulehdus.
18.9.2012 terveystulokset: ei todettu
perinnöllisiä silmäsairauksia

polvilumpiolux.med. 0/0

Meidän tarinamme: Ihastuin villakoiraan rotuna edesmenneen kääpiövillakoiramme Paxin myötä. Paxin kuoltua vuoden 2007 alkupuolella vierähti noin vuosi kunnes aloin miettimään uuden koiran hankkimista. Koira tulisi olemaan ensimmäinen oma koirani. Rodusta ei ollut epäselvyyttä, villakoira sen täytyisi ehdottomasti olla. Sopivan pentueen löysin Espoosta ja niin Eikka muutti minulle juhannuksen jälkeen vuonna 2008. Pitkän matkan olemme yhdessä tulleet tähän päivään. Eikalla oli pennusta saakka ongelmia terveyden kanssa, oireet atopiasta alkoivat jo puolen vuoden iässä. Virallisesti atopia todettiin 9 kk iässä. En ollut koskaan kuullut koiren atopiasta ennen kuin se Eikalla todettiin. Paljon on tullut opittua tämän sairauden hoidossa ja sen kanssa elämisessä. Pääsääntöisesti Eikalla menee nykyisin hyvin, tosin atoopikon elimistö on paljon herkempi kuin terveiden koirien, joten koskaan ei tiedä mikä on tilanne kuukauden päästä. Onnellisia saamme olla siitä ettei kortisoniin ole tarvinnut turvautua, mutta on tämän sairauden hoitaminen välillä aika salapoliisityötä. Netin ihmeellisestä maailmasta olen löytänyt paljon tietoa ja vertaistukea. Tämän lisäksi Eikan nykyinen lääkäri on aivan ihana. Näillä eväillä toivottavasti menemme eteenpäin mahdollisimman terveenä.

Eikan luonne on villakoiramaiseen tapaan iloinen, reipas ja älykäs. Eikan mielestä tutut ja tuntemattomat ihmiset ovat aivan ihania. Eikkaa kiinnostaa kovasti myös muut koirat, mutta mielellään kuitenkin pitää etäisyyttä jos toinen osapuoli on liian innokas. Eikka ei ole tottunut leikkimään kunnolla toisten koirien kanssa, pentuna ei ollut sellaisia koirakavereita, joiden kanssa olisi päässyt painimaan ja riehumaan. Dannyn kanssa Eikka on oppinut leikkimään ja Danny onkin ensimmäinen koira jonka Eikka on päästänyt todella lähelle, useasti ei edes hätkähdä jos nukkuu ja Danny  käveleen hänen päältään ;) On niin tottunut siihen, että Danny touhuaa omiaan :) Lempileikki nykyään on Dannyn kanssa juokseminen. Mikä sen ihanampaa kun saa juosta lujaa ja ajaa toista takaa tai olla itse takaa-ajetun roolissa. Eikka osaa olla myös omapäinen, temperamenttinen ja ovela :) Mutta toisaalta on tosi rauhallinen ja harkitseva. Päiväunet emännän kainalossa ja pitkät rapsutukset ovat Eikalle mieluisia juttuja. Muistan jo pentuna kuinka Eikka oli kova tarkkailemaan ympäristöä ja oli sellainen haaveilija runopoika :)


Harrastukset: Kesällä 2010 kävimme tokon alkeiskurssin/arkitottelevaisuuden + alkeisjatkon. Mielessä ei vielä siinä vaiheessa käynyt kisaaminen. Tokoilimme kotona talven aikana ja kesällä 2011 aloitimme treenit kisaavien ryhmässä. Vuotta myöhemmin eli kesällä 2012 aloitimme kisaamisen alokasluokassa. Ekasta kisasta saimme tulokseksi ALO3 ja kolmesta seuraavasta ALO1. Tokossa Eikka hakee hyvin kontaktia (jos on sillä päällä), osaa myös olla todella pehmeä ja herkkä (häiriöherkkä). Kestää hyvin toistoja, mutta joskus kiukuttelee tai laittaa kaiken leikiksi :D Ruokapalkka toimii erinomaisesti, leluista ei niin välitä. Agilityyn olemme päässeet tutustumaan myös, intoa ja taitoa riittäisi myös tähän lajiin. Eikka pitää myös temppujen opettelusta :) Eikka on ensimmäinen ns. harrastuskoirani. Paljon olen oppinut koiran kouluttamisesta kiitos Eikan. Voiko hienompaa fiilistä olla kun koiran kanssa onnistuu tokokisoissa tai kun koira oppii jonkun tokoliikkeen tai hauskan tempun tai muuten vaan edistyy. Onnistumisen fiilis yhdessä tehdyistä jutuista on aivan mahtavaa. On se vaan niin taitava, ihana Eikka  

Eikka jalostustietojärjestelmässä.


Tokokokeet:

17.8.2013 AVO3 118 p.
16.8.2013 AVO2 149 p.
1.5.2013 ALO1 178 p. > TK1
8.9.2012 ALO1 170 p.
7.9.2012 ALO1 174 p.
1.5.2012 ALO3 107 p.


Rally-tokokokeet:


17.9.2016 Tampere ALO ei tulosta 54/100 villakoirien mestaruuskisat2 kommenttia:

  1. Hei! Olen ottamassa itselleni Yellow Mellowin kennelistä aprikoosin sijoituspennun, mikäli pentueeseen syntyy narttuja. Pentu tulisi minulle joulukuussa. Oletko ollut kasvattajan, Kaarinan kanssa kuinka paljon tekemisissä? Voinko kysyä millainen mielikuva sinulla on hänestä? Koetan hieman kysellä kokemuksia kasvattajasta, kun on kuitenkin sijoituspentu kyseessä. Voit vastailla mulle vaikka sähköpostiin (emsofi@suomi24.fi). Olisi myös hienoa tavata lenkkipolulla joskus! Muutin muutamia kuukausia sitten Tampereelle ja koirakavereita ei täältäpäin oikeastaan ole. :)

    VastaaPoista